Eventkalendern

Är du nyfiken på läsutveckling, att arbeta med data som stöd för dina beslut eller bara vill veta mer om Lexplore så har du möjlighet att träffa oss på flera platser under året. Du kan till exempel vara med på våra seminarier och webbinarier eller komma till någon av de mässor vi är med på. Finns det ingen tid eller plats som passar erbjuder vi alltid webbaserade möten på en tid som passar dig.

Webbinarierna finns att se live eller som on demand-tjänst vilket gör att du kan se dem i efterhand på en tid som passar dig. Ungefär en halvtimme efter det livesända webbinariet finns det att se på i efterhand. Antalet platser på webbinarierna är begränsat så anmäl dig i tid för att säkra din plats. Alla våra webbinarier är kostnadsfria.


Januari

Screening och läsutveckling med Lexplores metod

25 januari kl, 08.00-09.30 samt 13.30-15.00
BETT, Trafalgar Suite, London

En av de största utmaningarna som svensk skola står inför är att höja måluppfyllelsen. En allmänt förbättrad läsförmåga är den enskilt viktigaste faktorn för att lyfta resultaten. Låt oss använda  forskning, modern digital teknik och artificiell intelligens för att mäta läsförmågan och för att med rätt insatser driva läsutvecklingen! Använd de aggregerade resultaten för resursfördelningen i skolan och som faktor i den socioekonomiska fördelningsmodellen. Spar tid och använd de specialpedagogiska resurserna bättre. Få tillgång till verktyg för insatser och uppföljning. Detta och mycket mer kommer Hanna Rådehed, skolledare och lärare på Fyren EkAlmens skola att berätta om.

Under seminariet kommer Lexplores uppmärksammade metod för att snabbt, enkelt och regelbundet mäta elevernas läsförmåga och driva läsutveckling visas. Du får dessutom möjlighet att själv testa att bli screenad.

Nya arbetssätt – snabb, träffsäker och modern teknik för att mäta och driva läsutvecklingen för alla elever. Lärare, rektor och skolchef delaktiga i resultaten. Överblick för att kunna resursfördela smartare.

Hanna delar erfarenheter kring hur hennes skola använt metoden. Metoden demas live och du kan prova själv.

BETT 


Lexplore, läsutveckling och vad AI kan säga om läsförmågan

30 januari kl. 15.00
Online – webbinarium

2019 års första webbinarium går av stapeln den 30 januari kl. 15.00 och handlar om Lexplore, läsutveckling och vad AI kan säga om läsförmågan. Webbinariet leds av Karin Gifvas, speciallärare och läsutvecklare, och Malin Sandquist, grundskollärare och utbildningsansvarig.

Anmäl dig här


AI Business Summit

30 januari kl. 08.00-17.00
Hotel Birger Jarl Conference, Stockholm

Konferens om AI, från hype till riktiga affärer. Bo Kristoffersson, CEO på Lexplore Nordic kommer att berätta mer om AI inom området Människan & Tekniken 

Så kan AI påverka arbetsprocesser och lärande – nya affärsmöjligheter uppstår i en branch i snabb förändring

Ett barns läsförmåga/språkliga förmåga är den enskilt viktigaste faktorn för barnets framgång i skolan och för lärandet i alla ämnen. Bo Kristoffersson beskriver hur digitala analysverktyg, datadrivet beslutsfattande och AI i skolans och barnens tjänst kan användas. Bo kommer dema hur en screening av ett barn läsförmåga går till på bara några minuter. Läsning – inspelning – AI-analys – rapport. Han berättar om det forskningsprojekt från KI som ligger bakom metoden.

Vi får även se hur eye tracking kan användas som ett diagnosverktyg med många tillämpningar även inom medicinen. Vidare, ögonen reflekterar kognitiva processer i hjärnan vars mönster kan analyseras av tränade algoritmer och AI. Slutligen, vad innebär appliceringen av AI- och annan digital teknik/analysverktyg för skola och utbildningar? Hur kan AI påverka arbetsprocesser och lärande?

AI Summit 


Februari

Så arbetar du med de elever som kämpar allra mest med läsningen.

28 februari kl. 15.00
Online – webbinarium

Hur arbetar du som pedagog med de elever som kämpar allra mest med läsningen? Med utgångspunkt från Lexplore Intensiv reder vi ut vad forskningen säger om lästräning och varför Lexplore Intensiv ger sådana förbättrade resultat vad gäller läsförmågan för eleverna.

Anmälan öppnar i januari.


April

Screening och läsutveckling med Lexplores metod

9-11 april
SETT, Kistamässan

Save the date! Mer information kommer inom kort.


Maj

Skolriksdagen

6-7 maj
Stockholm Waterfront Congress Centre

Save the date! Mer information kommer inom kort.

Skolriksdagen 


Juni

Offentliga rummet

10-12 juni
Västerås

Save the date! Mer information kommer inom kort.


Juli

Almedalen

3 juli kl. 10.00 samt 4 juli kl. 10.00
Sal B14, Campus Gotland, Almedalen

Save the date! Mer information kommer inom kort.

 

Från bloggen

Digitalisering

Tomatsåsen som en algoritm

Vad är en algoritm? Begreppet algoritm har blivit populärt de senaste åren i och med att de används för till exempel styrning av nyhetsflöden i sociala medier, automatisk börshandel och [..]

Blogg

Lärare, Skolledare

Intensiv lästräning för bästa resultat

  Lexplore Intensiv är ett material för intensiv lästräning. Metoden är baserad på forskning från bland annat Göteborgs universitet där man kunnat visa att intensivträning för att förbättra läsförmågan ger [..]