Eventkalendern

Är du nyfiken på läsutveckling, att arbeta med data som stöd för dina beslut eller bara vill veta mer om Lexplore så har du möjlighet att träffa oss på flera platser under året. Du kan till exempel vara med på våra seminarier och webbinarier eller komma till någon av de mässor vi är med på. Finns det ingen tid eller plats som passar erbjuder vi alltid webbaserade möten på en tid som passar dig.


Höst 2020

Knäck läskoden och utveckla läsförståelsen! 

17 augusti
Webbinarium

Hur kan vi som lärare hjälpa våra elever att knäcka läskoden? Och hur gör vi sedan för att hjälpa dem att utveckla läsförståelsen?

Karin Gifvas, speciallärare från Lexplore, och Louise Mückstein, F-6-lärare och projektledare från Liber, välkomnar dig till ett webbinarium där du får:

•    Konkreta metoder för kartläggning av läsförmåga
•    Veta hur språk- och läsutveckling kan säkerställas för alla elever
•    En årsplanering med konkreta förslag på hur du kan lägga upp läsundervisningen under ett läsår

Med hjälp av Lexplores innovativa AI-baserade verktyg får du snabbt veta hur dina elever ligger till i läsutvecklingen. Komplettera med Libers Stjärnsvenskabibliotek så har du alla förutsättningar för att ge alla elever en god läsutveckling.

Webbinariet är kostnadsfritt och du anmäler dig enkelt via länken nedan.

Anmäl dig här


 

Från bloggen

Blogg

Digitalisering

Liber och Lexplore inleder samarbete

Liber och Lexplore inleder samarbete för att hitta integrerade lösningar som underlättar undervisning och läsutveckling i klassrummen. Genom ögonrörelsemätning och AI-screening i kombination med det forskningsbaserade Stjärnsvenskabiblioteket, får elever rätt förutsättningar att främja sin läsförmåga.

Blogg

Föräldrar

Att jobba med läsning hemma

Att lära sig läsa är en komplex process som för en del barn går nästan omärkligt medan andra får kämpa lite mer. Oavsett var ditt barn befinner sig i utvecklingen [..]