Partners

Vi hade inte varit där vi är idag om vi inte hade haft våra samarbetspartners – från Karolinska institutet där allt började till Microsoft och Tobii som levererar mjuk- och hårdvaran som ligger till grund för eye trackingen och molnlösningen.

Hegas

Hegas förlag startades av två specialpedagoger som hade ledsnat på att det inte fanns några bra, lättlästa böcker till eleverna. De tog saken i egna händer och startade Hegas. I dag har Hegas ett brett sortiment av spännande, roliga, utmanande och viktiga böcker på alla nivåer. I Lexplores resultatportal hittar du boktips från Hegas på precis rätt nivå för dina elever.

Hegas 

Studera mera

Tillsammans med Studera mera kan du som privatperson få hjälp av en utbildad speciallärare med screening och insatsmaterial.  

Studera mera 

Unikum

Unikum är lärportalen som samlar de bästa leverantörerna från varje kategori. Tack vare vårt samarbete med Unikum kan du som lärare ta del av Lexplores lektionsplaneringar som är speciellt framtagna av vår speciallärare och läsutvecklare.

Unikum

Karolinska Institutet

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står KI för den enskilt största andelen av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Forskningen som ligger till grund för Lexplores metod är utförd på Marianne Bernadotte Centrum, som är en del av Karolinska Institutet.

KI

 Microsoft

En av världens största IT-företag är också leverantörer av Azure. Den molnlösning som Lexplore använder för att få en säker, stabil och smidig lösning över hela världen.

Microsoft

Tobii

Tobii är ett världsledande på eyetracking-teknik och det företag som levererar våra eye trackers. 

Tobii

Atea

ATEA är en av nordens största leverantörer av IT-tjänster och produkter till skolan. Atea är återförsäljare av Lexplore.

Till Atea

 

 

 

Från bloggarkivet

Sagt om oss