Press room

Lexplore utses till ett av Europas mest innovativa företag

En av världens ledande tidsskrifter inom Innovation, affärer och design har utsett Lexplore till nummer 8 på sin lista över Europas mest innovativa företag. Listan är till för de de företag som anses ha störst inverkan på både bransch och kultur ochsom tar sig an utmaningar på innovativa sätt. Hälften av företagen på årets lista är med för första gången.

Lexplore UK nominerade för "Innovator of the Year" på BETT Awards 2019

Lexplore UK har blivit nominerade i kategorin Innovator of the Year på det prestigefyllda BETT Awards 2019. Extra glada är vi för att nomineringen till största del baseras på de omdömen som Lexplore har fått av lärare och andra yrkesverksamma i skolan. Trots att Lexplore UK bara har varit verksamma i Storbritannien under knappt ett år har de redan gjort ett stort avtryck i skolvärlden. Genom att byta ut de många pappersbaserade screeningmetoderna som tar kraft och tid mot Lexplores unika metod har Lexplore inte bara kunnat spara tid åt pedagoger och elever utan man har också hittat elever som man tidigare inte trott hade läs- och skrivsvårigheter. Med Lexplores screening och det vetenskapligt baserade och objektiva resultatet som grund kan pedagogerna fortsätta arbeta med att utveckla elevernas läsning. Nomineringen till BETT Awards är en kvalitetsstämpel på det viktiga arbete Lexplore gör för skolan och eleverna. 

Lexplore fokuserar med ny VD

I maj 2016 satsade Vinnova 1,9 miljoner kronor på ett samarbetsprojekt mellan Lexplore, dåvarande Optolexia, och Karolinska institutet. Projektet syftade till utveckla en metod för tidig upptäckt av Alzheimer och Parkinson med hjälp av eye tracking och AI. När nu projektet är igång och det är dags att ta nästa steg i utvecklingen så lämnar Fredrik Wetterhall rollen som VD för Lexplore för att fullt ut fokusera på utvecklingen av projektet.

Lexplore utvald som Sveriges representant i the Nordic Pitch under SXSW

Spotify, Klarna, Kahoot. Norden har helt klart bjudit på en rad svenska bolag de senaste åren som vuxit sig stora. Förra året investerades över 800 miljoner dollar i Nordiska startups. Ett företag som flera gånger prisbelönats samt investerats i är svenska Ed-tech företaget Lexplore som nu är utvalt att representera Sverige i tävlingen The Nordic Pitch som går av stapeln imorgon i Austin, Texas i samband med festivalen SXSW.

Edtech-företaget ​Lexplore breddar sin tjänst

I samband med utbildningsmässan BETT i London lanserar Edtech företaget Lexplore nu en uppdaterad version av sin tjänst. Lexplore är i grunden en spinn off från Karolinska Institutet. För drygt två år sedan tog det dåvarande forskningsprojektet steget till att bli ett företag och erbjuder sedan dess skolor och kommuner en screeningtjänst för att kartlägga läsförmågan hos elever redan i lågstadieåldern.

Guldregn över Svensk edtech utomlands

I slutet av förra veckan belönades det svenska Edtechföretaget Lexplore inte mindre än två gånger på samma dag. Dels en vinst i Nordic EdTech awards som hölls på världens största startupevent Slush i Helsingfors, och dels i den europeiska tävlingen för digitala startups, EIT-challenge som hölls i Madrid. Detta bara några dagar efter att Stockholms stads grundskoleförvaltning belönats för att de anammat Lexplores metod för tidig upptäckt av läs- och skrivsvårigheter.

Stockholm satsar på nytt AI-verktyg i kampen mot läs- och skrivsvårigheter

Allt för många elever brottas med läs- och skrivsvårigheter. Skolans utmaning är att upptäcka dessa problem i tidig ålder. För att ytterligare bemöta denna utmaning har Stockholms stad slutit avtal med Lexplore. Avtalet innebär attLexplores AI-verktyg kan användas för att screena alla elever i årskurs 1–4 för läs- och skrivsvårigheter.